Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi tacize karşı ayakta!
Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesinde yaşanan tacize karşı ses çıkaran öğrencilerin tepkisi kazanımla sonuçlandı. Okul müdürü açığa alındı, tacizci görevli hakkında işlem başlatıldı.

Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesinde yaşanan cinsel tacize karşı öğrenciler ve velilerin yaptığı eylem ses getirdi. Öğrencilerin boykot eylemin ardından, ilçe milli eğitim müdürlüğü, okul müdürünün hakkında açılan soruşturma kapsamında açığa alındığını, tacizci temizlik görevlisi hakkında da işlem başlatıldığını söyledi.
Evrensel gazetesinin haberine göre Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesinde temizlik görevlisinin cinsel tacizine uğrayan öğrencilere “Siz de o kadar dar pantolon giymeyin” dediği iddia edilen okul müdürü okul önünde öğrenciler ve veliler tarafından protesto edildi. Ellerinde “Üstünü örtme, yargıla, hesap sor”, “İstismara karşı birlik ol”, “Susma! haykır istismara hayır”,“Okul bizim yuvamız güvende olmalıyız” yazılı dövizler olan gençler Şelale Park'tan okul önüne yürüdü.

EYLEM SES GETİRDİ
Okul önünde öğrenciler adına Ceren Kökoğlu açıklama yaptı. Kökoğlu, okul yönetiminin taciz karşısındaki tutumunu protesto ettiklerini belirten Kökoğlu, “Tacizsiz, tecavüzsüz daha iyi bir gelecek istiyorsak bugün susmamalıyız” dedi.
Öğrenciler ilk iki dersi boykot ederken, okul yönetimi boykota öğrencilerin katılımını engellemeye çalıştı. Bazı öğretmenler boykota katılan öğrencilerin videosunu çekti. Öğrencilerin ve velilerin tacizi protestosu üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü okula gelmek zorunda kaldı. Veliler ve öğrenciler adına Zeki Ayyıldız ile görüşen İlçe Milli Eğitim Müdürü sorumlular hakkında işlem başlatıldığını aktardı. Müdürün soruşturma kapsamında açığa alındığı ve tacizci temizlik görevlisi hakkında da işlem başlatıldığı ifade edildi. Tacizi protesto eden öğrenciler hakkında ceza verilmeyeceği sözü verildi. Öğrenciler boykotların kazanımla sonuçlandığı belirterek “Güzel günler göreceğiz çocuklar” şarkısını söyleyerek eylemlerine son verdi.

‘SUSMAYACAĞIZ DEDİK, SUSMADIK VE KAZANDIK’
Protesto sonrası bir öğrenci yaptıkları eylemle birlikte tacizle ilgili okul müdürü ve tacizci hakkında işlem başlatıldığını belirterek, “Bizim bugün yaptığımız şey yalnızca okulumuzda yaşanan olayı protesto etmek kadar basit bir içeriğe sahip değildi. Bundan çok daha yoğundu çünkü biz bugüne kadar yaşanan olaylara sessiz kalmak zorunda kalan arkadaşlarımızın sessiz kalmasına sebep olan olaylara ve koşullara karşı da bir tepkiyi ortaya koyduk. Susmayacağız dedik, susmadık ve kazandık. Birleşen öğrenciler kazandı. Susmayın sandığımızdan çok daha güçlüyüz” dedi.

‘BU ZİHNİYETE İZİN VERMEYECEĞİZ’
Olayın kendi çocuğunun sınıfında yaşandığını aktaran bir veli ise olayı anlattıktan sonra, “Çocuklarımızı korumak için bu olayın peşindeyiz. Bu zihniyete izin vermeyeceğiz” dedi

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
CHP Milletvekili Ali Şeker’de okula gelerek İlçe Milli Eğitim Müdüründen bilgi aldı. Okul çıkışında Ali Şeker olayın takipçisi olduklarını söyleyerek, “Bu olayda bir kişinin çocukları taciz etmesi ve bu tacizin yönetime bildirilmesine rağmen tacizi yapanın değil, çocukların suçlandığını gördük” dedi. “Ülkeyi nasıl bir bakışın rehin aldığının da göstergesi bu olay” diyen Şeker, “Eğer bir okulda çalışanların denetlendiği bir sistem kuramadıysa hükümet, son 15 yılda okulları taşerona havale ettiyse Milli Eğitim Bakanlığının tahrip olduğunun da göstergesi. Aciz bir Milli Eğitim Bakanlığı var karşımızda. Çünkü bu işi yapan kişiler umursamazca devlet kurumlarında görevlendiriliyor. Tacizci, tecavüzcü, sırf siyasi nedenlerle buralarda görevlendirilen insanların kurbanı olmaması için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: Türkiye’de kadınların yüzde 93’ü cin...

Altınbaş Üniversitesinden Sosyolog Zeynep Banu Dalaman’ın verdiği bilgiye göre Türkiye’de kadınların...

‘Beni şeriat mahkemesi yargılasın’ diyen tacizci ö...

Öğrencine cinsel tacizde bulunan, kız çocuğunun babasına şeriat mahkemesinin kendisini yargılaması i...

ODTÜ’deki ‘abaza yürüyüşü’ gelenek değil taciz!

ODTÜ’de yıllardır elektrik kesintilerinde kadın yurdu önünce yaşanan tacizler dün akşam da yaşandı....