Ayşegül Terzi davası: Saldırgan olayı hatırlamıyormuş!
Şort giydiği gerekçesiyle Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu davası görüldü. Bu zamana kadar Ayşegül Terzi’yi suçlayan saldırgan 5. duruşmada “olayı hatırlamıyorum” dedi!

Ayşegül Terzi’ye “şort giydiği” gerekçesiyle tekmeyle saldıran Abdullah Çakıroğlu’nun yargılandığı dava görüldü.
Daha önceki ifadelerinde ‘şeriat kurallarına’ uygun davrandığını ve Ayşegül Terzi’nin kıyafetlerinin ‘tahrik edici’ olduğunu söyleyen tekmeci saldırgan, 5. duruşmada “Olayla ilgili bir şey hatırlamıyorum. İlaç kullanıyordum normalde. Ama o gün ilaçlarımı kullanamamıştım. Fazlada bir şey hatırlamıyorum. Hatırladığım (Ayşegül’ün) iki kişilik yer kapladığıdır” dedi.
Kartal Adliyesi’nde görülen duruşmaya Ayşegül Terzi katılmadı. Duruşmayı İzmir Barosu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi üyeleri ve çok sayıda kadın avukat takip etti.

AKLİ DENGESİ YERİNDEYMİŞ
Daha önceki ifadelerinde akli dengesinin yerinde olmadığını, ilaç kullandığını ve tedavi gördüğünü söylenen Çakırğlu'nun hakkında verilen Adli Tıp Kurumu raporu duruşmada okundu. ATK Abdullah Çakıroğlu’nun “akli dengesinin yerinde” olduğunu tespit etti.
Ayşegül Terzi’nin avukatlarından Birsen Baş Topaloğlu, saldırganın ‘akli dengem yerinde değildi’ yönündeki ifadelerini hatırlatarak “Algı yaratıp adaletin gecikmesini sağlama çabasındadır. Sanık tahliye edilirken sanığın akıl hastası olma ihtimali nedeniyle tahliye edilmişti. Sanığın savunmalarında tüm kadınlara yönelik kast görünmektedir. Sanık tarafından bütün kadınlar tahrik edici oluyor” diye konuştu. Avukat Topaloğlu, sanık hakkında verilen Adli Kontrol Şartı kararının yetersiz kalacağını belirterek yeniden suç işleme oranının yüksek olmasından kaynaklı tutuklanmasını talep etti.

‘KENDİM, KIZIM VE TÜM KADINLAR ADINA TEDİRGİNİM’
Ayşegül Terzi’nin avukatlarından İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi vekili Avukat Hale Akgün de, Çakıroğlu’nun tutuklanmasını talep ederek, “Ben kızım ve tüm kadınlar adına tedirginim. Sanık pişmanlık göstermedi, tekrar suç işleme ihtimali var. Akıl sağlığı da yerinde” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Avukat Melike Gerek de sanığın tutuklanmasını talep etti.

SANIK AVUKATINDAN ‘HERKES HAK ETTİĞİNİ BULUR’ SAVUNMASI
Saldırganın avukatı ise yaptığı savunma, Çakıroğlu’nun akli dengesinin yerinde olmadığını savunmayı sürdürdü. Avukat, “Müvekkilim tutuklansın diye kamuoyu baskısı yaratıldı. Kişiye özel yasalar çıkarıldı. Adli Tıp Raporu bunların yansıması niteliğindedir. Biz rapora itiraz ediyoruz, raporlar bilimsel değildir. Herkes hak ettiğini bulur” dedi. Avukat, delillerin toplandığını ve saldırgan Çakıroğlu’nun kaçma şüphesi olmadığını iddia ederek tutukluluk talebini reddetti. Avukat daha da ileri giderek Abdullah Çakıroğlu’nun duruşmalara gelirken güvenliğinin olmadığını savunarak “Müvekkilim buraya gelirken bir saldırı olsa bunun hesabını kim verecek” dedi ve duruşmalara katılmamasını talep etti.
Ayşegül Terzi’nin avukatları sanık avukatının “Herkes hak ettiğini bulur” sözlerine itiraz ederek bu sözlerin Ayşegül’ün başından geçenlere ithafen söylendiğini savundular.
Mahkeme heyeti, Ayşegül Terzi hakkındaki Adli Tıp Raporunun beklenmesine karar verdi ve delillerin büyük oranda toplanmış olması nedeniyle tutuklama taleplerini reddetti.
Tekmeci saldırganın duruşmalara katılmaması talebi de reddedildi.
Duruşma 7 Eylül saat 10.30’a ertelendi.

‘BU DAVA HEPİMİZ İÇİN EMSAL OLACAK’
Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar “Bu dava hepimiz için emsal bir dava olacak” dedi.

Dava sürecinde şimdiye kadar neler yaşanmıştı hatırlamak isterseniz burada

İlgili haberler
Tecavüz davasında 'olağanüstü' adaletsizlik

Gebze'de yeniden görülen tecavüz davasında sanık avukatından kadını suçlayan korkunç bir savunma gel...

Kadın cinayetinde yine bildik 'namus' savunması

Adana’nın Yüreğir ilçesinde iki kadın katledildi. Senem ve Zeliha, şiddete karşı birbirine tutunan i...

Özgecan Aslan davasında cinsel saldırı ile ilgili...

Özgecan Aslan cinayeti kadına yönelik şiddetin vahşet boyutuna varmasına karşı tüm toplumun öfkesini...