Adana’da iki çocuğunu istismar eden M.A.K. tutuklandı
Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğuna istismarda bulunan baba hakkında açılan davada mahkeme istismar sanığı babanın tutuklanmasına karar verdi.

Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğuna istismarda bulunan baba hakkında açılan davanın duruşması görüldü. Eksiklikler içeren iddianame yerine düzenlenen yeni iddianamede suçun ağırlaşması, suçun nerede, ne zaman, ne şekilde ve nasıl işlediği, çocukların beyanlarının neden doğru kabul edilmesi gerektiği gibi unsurlar eklenince sanık M.A.K. hakkında mahkeme tutuklama kararı verdi. Avukat Sevil Aracı, kararı olumlu karşıladıklarını belirterek 1 Ekim’de görülecek sonraki duruşmanın karar duruşması olacağı bilgisini verdi.   

Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğuna istismarda bulunan baba hakkında açılan davanın 5’inci duruşması Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Bu duruşma, eksiklikler içeren ilk iddianameye göre tutuksuz yargılanan M.A.K.’nin “çocuğun nitelikli istismarı” suçundan hazırlanan yeni iddianame sonrası görülen ilk duruşma olması özelliği taşıyor. Yeni iddianame sonrası beyanı alınan sanık M.A.K., suçlamaları kabul etmediğini belirterek müstehcen fotoğraflar çekmediğini, çocuklara müstehcen videolar izletmediğini savundu. Yeni iddianameye göre sanık M.A.K. hakkında tutuklama kararı verdi.

Yeni iddianameye dair Savcılık makamının verdiği mütalaada sanık hakkında “Basit cinsel istismar” ve “müstehcenlik”suçlarından ceza verilmesi ve bunlarla bağlantılı olarak bir hastanede memur olarak çalışan sanık hakkında kamu hizmetlerinden men edilmesini istedi.

ADANA KADIN PLATFORMU: SUÇ AĞIRLAŞTI, İSTİSMARCI BABA TUTUKLANMALI

Dava öncesi Taş bina önünde açıklama yapan Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar istismar sanığının tutuklanması talebini yineledi. Açıklamada konuşan Avukat Sevil Aracı, dava sürecine dair şu bilgileri verdi:

“25 Haziranda görülen son duruşmada, dosyada iddianamedeki eksiklikleri tespit eden mahkeme yeniden iddianame düzenlenmesi için dosyayı savcılığa göndermişti. Savcılık tarafından düzenlenen yeni iddianamede, mahkemenin tespit ettiği eksiklikler giderildi. Yeni iddianamede suç, basit saldırıdan çıkartılıp nitelikli saldırı olarak tanımlandı, müstehcenlik suçunun da iki ayrı şekilde işlendiği iddia edildi. İlk iddianamede sanığın, mağdur çocuklara yönelik işlediği iddia olunan çocuğun cinsel istismarı ve müstehcenlik suçlarını nerede, ne zaman, ne şekilde ve nasıl işlediğinin açıkça belirtilmemişti. Olayın nasıl ortaya çıktığı, çocukların anlatımlarının neler olduğu, çocukların beyanlarının neden doğru kabul edilmesi gerektiği gibi bilgiler ayrıntılı olarak yeni iddianamede yer aldı. Bu iddianame ile çocuğun nitelikli cinsel istismarı, çocuğun görebileceği yerlerde müstehcenlik, müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünlerin üretiminde çocukları kullanmak suçlarından dava açılmış oldu”

Yeni iddianame ile görülecek olan ilk duruşmada suçun niteliğinin fazlası ile ağırlaşması ve alınabilecek cezanın artması nedeni ile tutuklu yargılama talep edeceklerini ifade eden Aracı, “Bu celse ayrıca çocukların anlatımlarına tanık olan öğretmenlerinin de dinlenilmesini bekliyoruz. Şimdiye kadar görülen tüm duruşmalarda, mahkeme üyesi hakimlerden biri tutuklanma yönünde oy kullanmıştı. Bu celse tüm heyetin bu yönde oy kullanacağını ve sanığın tutuklanacağını umuyoruz” dedi.

‘SANIK AÇIĞA ALINMALI’

Öte yandan sanık M.A.K.’nin kamuda, bir Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışmakta iken ısrarlı tepkileri sonucunda hakkında soruşturma açılarak görev yerinin değiştirildiğini dile getiren Aracı, “Sanığın en azından çocuk hastanesinde çalışmadığını bilmek bir nebze olsun rahatlatıcı olsa da biz esasen kendisinin açığa alınması gerektiğini düşünüyoruz. En ufak olaylar nedeni ile açılan soruşturmalarda memur vakarına uygun olmayan davranış gerekçesi ile pek çok insan işinden edilirken, böylesine yüz kızartıcı bir suçla yargılanan sanığın hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmesini kabul edemiyoruz” dedi.

ANNENİN UZUN ÇABALARI SONUCU DAVA AÇILMIŞTI
İstismara uğrayan çocukların annesi B.K., 6 yıldır evli olduğu ve sürekli şiddet gördüğü eşinden boşanmak üzere dava açmıştı. Boşanma davası sürerken Aile Mahkemesi çocukların velayetinin kime verileceği hususunda Sosyal İnceleme Raporu düzenlenmesini istedi. Sosyal hizmet uzmanının yaptığı görüşmede çocukların babaları tarafından istismar edildiği ortaya çıktı. Dosyada daha önce taraflar arasında boşanma davası bulunması husumet sayılarak takipsizlik kararı verilmişti. Annenin uzun uğraş ve çabaları sonucunda Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.


İlgili haberler
Adana’da çocuklarını istismar eden M.A.K’nin davas...

Adana’da, eşine açtığı boşanma davası sırasında çocuklarının babaları tarafından istismar edildiğini...

Çocuklarını istismar eden baba ‘iftira’ dedi

Ağrı Patnos’ta öz kızlarını istismar ettiği öne sürülen ve tutuklu bulunan baba iftiraya uğradığını...

İstismar davası dosyasını sosyal medyadan paylaşan...

Adana’da çocuklarına istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan M.A.K. ulaştığı dava dos...