5 gündür haber alınamayan Azra Haytaoğlu cinsel saldırıya uğrayarak katledilmiş
Antalya’da 5 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, cinsel saldırı sonucu öldürülmüş olarak bulundu.

Azra Gülendam Haytaoğlu evinde, cinsel saldırı sonucu öldürülmüş şekilde bulundu.

Mustafa Murat Ayhan’nın, işkence edilmiş cansız bedeni ormana gömdüğü öğrenildi. Ayhan gözaltına alındı.

İnşaat Mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan (48), gözaltına alındı. Polis, Azra Gülendam Haytaoğlu’nun cep telefonu sinyallerinden Ayhan’a ulaştı. Ancak Haytaoğlu’nun yakınları ve kadın örgütleri cep telefonu sinyallerine geç bakıldığı eleştirilerinde bulundu.

MUSTAFA MURAT AYHAN ÖNCE SERBEST BIRAKILMIŞ

Antalya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Azra’nın cep telefonundan en son Mustafa Murat Ayhan’la görüştüğünü tespit etti. Cinayet masası ekipleri, Ayhan’ı çapraz sorguya aldı. Ayhan, ilk ifadesinde, "Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok" diye ifade verdi. Polis bunun üzerine Ayhan’ı serbest bıraktı.

Mustafa Murat Ayhan | Fotoğraf: DHA

ÇAPRAZ SORGUDA İTİRAF

Ekipler daha sonra MOBESE ve çevre işyeri güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde Mustafa Murat Ayhan’ın, Konyaaltı ilçesindeki evinden aynı valiz ile birkaç kez çıkıp gittiğini belirledi. Bunun üzerine Ayhan, yeniden gözaltına alındı. Tekrar çapraz sorguya alınan Ayhan, cinayeti işlediğini itiraf etti.

TMMOB’DAN AÇIKLAMA

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Yönetim Kurulu üyesi olan Mustafa Murat Ayhan ile ilgili Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) açıklama yaptı.


TMMOB açıklamasında, “Uğradığı cinsel saldırı sonrası vahşice katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu’nu koruyup kollayamamanın derin acısını yaşıyoruz. Bir şubemizin yönetim kurulu üyemiz olduğunu utançla öğrendiğimiz katil zanlısının en ağır biçimde cezalandırılması için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.

Haber-Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
5 gündür haber alınamayan Pınar Gültekin'in cansız...

Günlerdir kayıp olan Üniversite Öğrencisi Pınar Gültekin'in cansız bedeni bulundu.

Pınar Gültekin’in katledilmesine kadınlardan tepki...

Kadınlar #PınarGültekin'in vahşice katledilmesine ve kadın katliamlarına karşı her yerde sokağa çıkt...

Eski eşinin şiddeti sonrası hastanelik olduğu hald...

Yaşadığı yerde gizlilik kararı olmasına rağmen kendisini bulan B.E. tarafından saatlerce şiddet uygu...