3 kadın, çocuk istismarına karşı Çanakkale’den Meclise yürüyor
Çanakkale’den 3 kadın, çocuk ve kadın, doğa ve hayvan hakları için Ankara’ya yürümeye başladı.

3 kadın ‘3 kadın 40 milyon ses’ diyerek çocuğa, kadına, hayvanlara ve doğaya yönelik şiddete karşı çıkmak için imza kampanyası başlattı. Kadınlar topladıkları imzaları Çanakkale’den Ankara’ya yürüyerek Meclise teslim etmeyi amaçlıyor.

“Anneyim. Kadınım. İnsanım. 3 kadın 40 milyon ses” şiarıyla yürüyen kadınlar yürüyüş öncesi yaptıkları açıklamayla da taleplerini şöyle dile getirdi;


Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi, Ahmetçe köyünde yaşayan Dilek Taş kadınların ve çocukların yaşadıkları haksızlıklara karşı daha fazla kayıtsız kalamadığını ve arkadaşlarıyla görüşerek Meclise yürümeye karar verdiklerini söyledi: “Attığım çığlığa, Biga'dan Gebze'den cevap verdiler. 3 anne, 3 kadın, 3 insan olarak çıktığımız yola hiçbir siyasi partinin gölgesi düşsün istemiyoruz. Bu sivil bir harekettir. Biliyoruz ki, anneliğin kadınlığın acının rengi dili, dini ırkı, siyaseti olamaz.” diye konuştu.


'MİLYONLARCA KADINA DOKUNMAK İÇİN'
Taş, kadınlara, çocuklara, doğaya, hayvanlara karşı taciz, tecavüz ve cinayetlere karşı yasal düzenlemelerin kadınların ve çocuk hakları uzmanlarının talepleri dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Çanakkale Biga ilçesinde yaşayan ve yürüyüşe katılan bir diğer kadın Hülya Kurt, “Biz milyonların içinden bir kaç kadın çıktık. Milyonlarca kadına dokunmak için yürüyoruz” diye konuştu.
Gebze'den yürüyüşe katılan Nursel Karagöz ise “Anneyim. 3 çocuğum var. Ev hanımıyım. Kadınım. Bunu yaptığımız için çok mutluyum” dedi.

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüşe başlayan kadınlara Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda vatandaş destek verdi. Kadınlar, “Susma haykır, tecavüze hayır”, “Kadınız, haklıyız, kazanacağız” sloganları eşliğinde yürüyüşe başladılar.


Lapseki yolunda sanayi çalışanı işçiler kadın yürüyüşçülere yemek ikramında bulundu

İlgili haberler
Çocuk istismarlarına üniversiteli kadınlar ne diyo...

Toplumda infial yaratan çocuk istismarlarını, Çukurova Üniversitesinden kadınlara sorduk. Kadınlar,...

Esenyalı’da kadınlar çocuk istismarlarına karşı so...

Esenyalı kadın dayanışma derneğinin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar: Sessiz kalmıyoruz, çocuklar...

Çocuk istismarında büyüteçle nereye bakmalı?

Çocuğun üstün yararına sahip çıkmak, çocukların çocuk olarak kalması için mücadele etmek için, çocuk...